Pastellpryd

Pastellpryd

Fargen
Helle Styrmoe er en sprudlende dame på knappe 60 år. Hun oser av overskudd og energi. Dette er en kvinne med bein i nesa som vet hva akkurat hun vil.

Utgivelse: Norsk Porsche nr. 7 Tekst: Christer Lundem Foto: Marius Viken

Taycanen er hennes første Porsche, og egentlig den eneste bilen hun har spesifisert akkurat slik hun selv vil. Fargen var slett ingen tilfeldighet.

– Taycan er en veldig tøff bil, men jeg ville absolutt ikke ha sort eller hvit. Man vil tross alt finne igjen bilen sin på parkeringsplassen i et hav av homogene biler. Den unge Styrmoe vokste opp på syttitallet, da fargerike biler preget bybildet. Den gang var man ikke redd for å skille seg ut eller si akkurat det man virkelig mente.

Kvinner designer biler for kvinner
I dag finnes det også mange sterke damer som liker å kjøre bil. Kvinner influerer mote, og i tillegg bildesign, mer enn tidligere. En ung talentfull dame med navn Daniela Milošević er ansvarlig for å velge ut utvendige farger på nye Porsche-modellene. Bil- og moteindustrien har alltid latt seg inspirere av hverandre, men levetiden for en bilkulør er mye lengre enn for et plagg. Et perfekt fargevalg på et karosseri balanserer mellom supertrendy og tidløs.

Porsche-farger som Frozen Blue Metallic, Coffee Beige eller Frozen Berry Metallic, er valgt spesifikt for modellen Taycan. De kan kanskje minne om navnet på eksklusive drinker, men er mye mer. Det er myke farger som er ment å understreke den nye elektriske verdenen. En ny epoke med bruk av pastellfarger, et nikk til syttitallet med en moderne tvist.

Eksepsjonell service
– Fredrik (Skuterud Hansen fra Porsche Center Oslo, red.anm.) var en fin sparringspartner i prosessen med å bestille Porschen. Han viste meg fargekartet og det tok meg ett sekund å velge farge; Coffee Beige Metallic, kode M8Q, en helt ny farge for Porsche i 2021.

Sammen med matchende beige og sort interiør med mørkt Paldao treverk fikk bilen akkurat den «looken» hun var ute etter. Skygger og høylys danset på det frekke karosseriet.

– Jeg kan ikke rose Porsche nok, de har gjort kjøpsprosessen magisk. Jeg ringer bare opp til Porsche Center Oslo og de sier;

«Hei Helle» før jeg får presentert meg, så er praten i gang. En sånn kundeopplevelse og ikke minst en fantastisk overrekkelse av bilen er en type service som mange andre bedrifter kunne lære av. Du føler at du blir sett og er viktig. Jeg har aldri opplevd noe lignende.

Hvordan reagerer så omgivelsene på bilen?

– Det er første gang jeg har vært ute og kjørt og hatt motorsykler som kjører parallelt med meg og gir meg tommelen opp, for så å gi gass og forsvinne. Gamle og unge gir meg kompliment.

Vi lurer på om det er første gang hun kjøper noe på følelser og med spontanitet.

– En er vel litt miljøskadd av å jobbe på et arkitektkontor. For en tid tilbake bestilte jeg meg også min drømmestol, designikonet «Egget» av Arne Jacobsen, i min favorittfarge turkis. Denne fargen er ikke akkurat en diskré farge. Jeg tror ikke mange har bestilt en i samme farge, for da jeg 14 dager etter bestillingen angret meg, tenkte at jeg skulle gå for noe mer klassisk, ba butikkeieren meg pent om å ikke endre bestillingen. De syntes det var så fint å få den inn i butikken. Og slik ble det, jeg kjøpte den intenst turkise stolen. Jeg angrer ikke, den er herlig og passer i hjemmet mitt.

«Du kommer plutselig til et sted i livet hvor det eneste riktige er å si ja. Ja til livet og alt som gjør det godt.»

Seks prikker i førerkortet
Vi lurer på om hun liker å kjøre bil, siden hun valgte en Porsche Taycan? Motvillig svarer hun sakte.

– Du vet, har man åtte prikker i løpet av tre år, ryker lappen. Jeg har seks. Så jeg kjører veldig forsiktig. I alle fall til prikkene er borte. Litt banekjøring hadde vært gøy. Fått testet grensene på meg og bilen. Det gir da heller ingen prikker og ser veldig moro ut. Jeg elsker å kjøre Taycanen, hver tur er en stor opplevelse. Tenk at en ny bil kan gi så mye.

Hun ser bort på bilen imens hun sier det. Hun har det travelt, må bli ferdig med alt før Italia-turen om to dager. Helle har et møte som hun må nå, transportmidlet er Taycanen.

– Jeg bruker den så ofte jeg kan ... Hun smiler, vi tar farvel mens hun går kvikt bort til Porschen. Lukker opp førerdøren, setter seg elegant inn, spenner på sikkerhetsbeltet og kjører av sted. Dette er en dame som går sin egen vei og ikke lar for mye fornuft komme i veien for selve livet.

En farge er slett ikke bare en farge. En Porsche Taycan i Coffee Beige metallic kjører bort fra den ellers triste parkeringsplassen. Det er en god start på dagen. Akkurat som en vellaget kopp kaffe vekker deg opp når du er trøtt – det bare funker.