Bilsporttalentene i Porsche

Bilsporttalentene i Porsche

Når de største bilsporttalentene i Norge skal kjempe om 300 000 kroner, må de til dyst i en Porsche 718 Cayman GT4.
Publisert: 20. oktober 2023 Tekst: Atle Gulbrandsen

Hvert år siden 2007 har Norges Bilsportforbund arrangert konkurransen Bilsporttalentet, hvor fem utvalgte finalister kjemper om førsteprisen på 300 000 kroner. Tidligere vinnere er blant annet Porsche-proff Dennis Olsen, rallycrossfører Andreas Bakkerud og formeltalentet Martinius Stenshorne. Om du savner Dennis Hauger på den lista, har det sin forklaring; han ble tatt ut til finalen to ganger, men hver gang ble han forhindret fra å delta.

I år møttes de fem finalistene Karl Peder Nordstrand, Oskar Biksrud, Jens Hvaal, Emil Sivesind og Isabell Rustad på Gardermoen Motorpark, hvor de skulle kjøre både bilcross og crosskart. Isabell Rustad er kanskje kjent for Norsk Porsches lesere allerede, da hun kjører Porsche Sprint Challenge Scandinavia.

Fra Gardermoen gikk ferden videre til Vålerbanen, hvor rallysimulator stod på programmet. Dag to startet med en tøff fysisk test, gokart, presentasjon av seg selv og til slutt rosinen i pølsa; kjøring med en Porsche 718 Cayman GT4.

I en mer avansert racerbil enn de fleste hadde kjørt på forhånd, skulle de ut på Vålerbanens to kilometer i sprutende regn – og helst skulle det gå fort, og de visste samtidig at de ikke ville imponere juryen om de kjørte av banen.

Heldigvis gikk det bra, og de fem unge utøverne kjørte imponerende fort rundt banen, noe som lover godt for norsk bilsports fremtid. Og hvem var det som til slutt stakk av med 300 000 og den gjeve tittelen «Bilsporttalentet 2023»? Jo, det svaret får vi ikke før på Norges Bilsportforbund sin galla i desember.

Også notert

1

Porsche Studio Oslo X Supreme Roastworks
Porsche Center Oslo har åpnet Porsche Studio på Aker Brygge i samarbeid med Supreme Roastworks. Her kan du bli kjent med Porsche i en avslappet setting, eller bruke de ulike praktiske tjenestene som også vil by seg fra studioet.

2

Klokketro samarbeid
Porsche og motorsport er to sider av samme sak, og det samme kan sies om urprodusenten TAG Heuer. Ikke at sistnevnte har kjørt løp direkte, men på en måte har de det. Vi tenker på TAG Heuers rolle som offisiell partner for tidtaking opp gjennom historien, og selvfølgelig at mange utøvere har hatt urene på håndleddet. Så de har vært med.

3

Porsche-utleie i majestetiske omgivelser
Hvorfor nøye seg med kjøreopplevelser kun i urbane områder med forutsigbare veier? Ta turen til Lærdalsøren Hotel og lei deres flunkende nye Porsche 911 Carrera. Bilen er som skapt for de fantastiske veiene som venter på deg i fjellheimen og den turtallsvillige 385 turbohestekrefters «Røde Baron» kan leies på time– eller dagsbasis. Med på kjøpet får du forslag til håndplukkede kjøreruter i nærområdet.

Flere saker