Taycan til tusen

Taycan til tusen

Tirsdag 3. november 2020 markerte en stor milepæl for salget av Porsche Taycan i Norge.
Publisert: 6. november 2020 Foto: Benjamin Ward

Siden den aller første Taycan ble overlevert i Norge tidligere i år, passerte man på tirsdag overlevering nr. 1000. Thomas Røed fikk overlevert sin femte Porsche, en Vulcano Grey Metallic Taycan 4S, ved Porsche Center Oslo på Ryen.

«Jeg er ikke opptatt å kjøre fortest mulig på bane, jeg er en touringmann… men hverdagsgleden ved å kjøre er viktigst for meg. Så jeg kjenner meg hjemme i betegnelsen bilentusiast»
«Dette er min femte Porsche, så jeg forventer å se samme kjøreegenskapene som jeg er vant med fra mine tidligere Porscher. Men, jeg hører rykter om at denne skal være mye råere, så jeg gleder meg til første kjøreturen som går til fjells.


Porsche AG har selv satt som mål at over halvparten av alle nye biler levert vil være på elektrisk drivlinje innen 2025, og i år har helelektriske modeller stått for 70% av nybilsalget av Porsche i Norge. Neste modell som lanseres blir trolig Mission E Cross Turismo, etterfulgt av en helelektrisk Porsche Macan. Ifølge Porsche Norge forventes disse to modellene å stå for et stort volumpotensial i Norge. Det blir et lite, men viktig bidrag mot det nasjonale målet om å selge flest mulig biler uten klimagassutslipp i 2025.

Også notert

1

Ny norsk suksess i Porsche Cup
Roar Lindland (41) kunne avslutte årets sesong som mester i ProAm-klassen som går sammen med Porsche Supercup. Han er den første nordmannen som vinner ProAm.

2

Aksels djerve retrohopp
Det ikoniske skihoppet over en Porsche 356 B skjedde før Aksel Lund Svindal var født. Det er ordnet opp med et nytt bilde av Taycan med Aksel svevende høyt over i beste stil.

3

Porsche Design piffer opp julegleden
Hvis det er behov for å finne gaven til den "som har alt", kan det være mulig at svaret finnes hos Porsche Design. Bredden og utvalget ranger fra smått til stort.

Flere saker