Ekspedisjon til verdens tak

Ekspedisjon til verdens tak

Høyt i den chilenske ørkenen, over 6000 m.o.h., settes en tungt modifisert 911 på den ultimate utholdenhetsprøve.
Publisert: 4. november 2022

Porsche 911 her vært på høydetrening, og det setter fantasien i sving. Når Porsche gir et lite team ingeniører muligheten til å skape en «hyttebil» uten like av en firehjulsdreven 911 - mer enn 30 år etter at det dukket opp første gang - kan hva som helst skje. Med et hårete mål om å la Le Mans-råtassen Romain Dumas få kjenne på steiner og ødeland i 6007 meters høyde i Chile, ble to 911 Carrera 4S preparert med passende inngrep. Røslige hjuldimensjoner for å takle ekstremt terreng krevde modifisert karosseri, gevinsten er en markfrigang på heftige 35 centimeter. Drivverket og undersiden er beskyttet av Aramid-plater, og her inne bor også Porsche Warp-Connector som kommer fra motorsport. Funksjonen sørger for ekstrem fremkommelighet ved at alle fire hjulene arbeider uansett posisjon på bilen. Endret girutveklsing, karbonseter, vinsj, manuelle differensialsperrer, sjenerøs fjæringsvei og en urørt turbomotor på 450 hestekrefter skal visst by på flere eventyr i fremtiden, ifølge Porsche-sjefen Steffen Walliser.

Også notert

1

Porsche-utleie i majestetiske omgivelser
Hvorfor nøye seg med kjøreopplevelser kun i urbane områder med forutsigbare veier? Ta turen til Lærdalsøren Hotel og lei deres flunkende nye Porsche 911 Carrera. Bilen er som skapt for de fantastiske veiene som venter på deg i fjellheimen og den turtallsvillige 385 turbohestekrefters «Røde Baron» kan leies på time– eller dagsbasis. Med på kjøpet får du forslag til håndplukkede kjøreruter i nærområdet.

2

Boxster: 25 år og begjærlig til tusen
Tiden flyr. Boxster fyller 25 år og fortjener absolutt oppmerksomhet. Det sørger den nye spesialmodellen definitivt for. Eller hva skal man tenke om en midtplassert 4 liter med fartsressurser som GT4? La oss se nærmere på fenomenet Boxster.

3

Klokketro samarbeid
Porsche og motorsport er to sider av samme sak, og det samme kan sies om urprodusenten TAG Heuer. Ikke at sistnevnte har kjørt løp direkte, men på en måte har de det. Vi tenker på TAG Heuers rolle som offisiell partner for tidtaking opp gjennom historien, og selvfølgelig at mange utøvere har hatt urene på håndleddet. Så de har vært med.

Flere saker