Et overflødighetshorn

Et overflødighetshorn

Vi anbefaler
Lidenskap, boken som feirer 40-årsjubileet til Porsche Club Norge, er blitt akkurat det overflødighetshornet av Porsche-historie som entusiastene hadde grunn til å håpe på.

Utgivelse: Norsk Porsche nr. 6 Tekst: Kjell Jørgen Holbye Foto: Ove Tøpfer

Det er ikke småtteri han har fått til, Sven Furuly, i arbeidet med denne påkostede og gedigne utgivelsen. Over nærmere 500 sider tar boken for seg Porsches historie i Norge de siste 40 årene, med klubben i sentrum. Kapitlene om klubbhistorien strekker seg gjennom halve boken, og Furuly har fått med seg mye – fra stiftelsen like oppunder jul i 1980 via aktiviteter og arrangementer til Porsche-festivalen på Rudskogen i 2018. Stoffet er oversiktlig organisert i enkeltkapitler der hver enkelt aktivitet er beskrevet.

Delen om klubben munner ut i en oversikt over klubbens formenn, og hver profil har fått rikelig med plass. Teksten er her, som i resten av boken, ledsaget av et svært bildemateriale som gjør stoffet tilgjengelig og spennende, selv om man kanskje ikke tar seg tid til å lese hvert enkelt ord.

Lidenskap 3

I bokens andre del er det den mer allmenne Porsche-historien som blir behandlet, fra Porsches forhistorie til kapitler om Porsche i tiårene som leder frem til i dag. Fra og med 1980 har bokens redaksjon valgt sin favorittbil fra hvert enkelt år. Bilene presenteres over flere sider og med masse spennende detaljer. Fra 1980 er det Porsche 928 S som er valgt, mens andre år er representert med tilsvarende ikoniske modeller.

Lidenskap 4

Grundig dokumentasjon
Avslutningsvis går forfatter og redaksjon tilbake til Norge og tar for seg de forskjellige importørene av Porsche hit til landet, fra Harald A. Møller AS til dagens Autozentrum Sport AS, komplett med oversikt over nybilsalg og annet spennende stoff. Avslutningsvis blir klubbens æresmedlemmer behørig presentert.

Det som kanskje imponerer mest, er tilfanget av fotografier og bildedokumentasjon som går som en rød tråd gjennom hele boken. Her har redaksjonen gjort en kjempejobb som det bare er å ta av seg hatten for – boken må ha kostet enormt med arbeid, detektivvirksomhet og ikke minst planlegging. Sammenstillingen av norsk og internasjonal Porsche-historie fungerer perfekt, og gjør dette til en bok som ikke bare retter seg mot klubbens egne medlemmer, men alle med interesse for bil og bilkultur i Norge og utlandet. For medlemmene av klubben må dette være en av de beste dokumentasjonene de kunne be om.

Lidenskap oser av – nettopp – lidenskap. Dette er kanskje ikke en bok man leser fra første til siste side i en jafs, men koser seg med i månedsvis – ved å bla, kikke og lese de delene som interesserer mest. Den luftige og tiltalende layouten er lettlest og oversiktlig, og organiseringen av stoffet gjør det til en lek å orientere seg.

Til forfatter Furuly og resten av redaksjonen: Imponerende arbeid!

Lidenskap 2

Boken kan bestilles direkte fra Porsche Club Norge.