Kledd for Porsche

Kledd for Porsche

Kjørestil
– Folk kan godt kle seg litt mer opp. Særlig norske menn har fremdeles noe å strekke seg etter, sier Sturle Ingebrigtsen fra Bergen.

Utgivelse: Norsk Porsche nr. 1 Tekst: Kjell Jørgen Holbye Foto: Bent René Synnevåg

Til denne utgaven av Kjørestil har Ingebritsen valgt seg ut et lett og ledig – men samtidig elegant – antrekk fra egne butikker. –Looken er vel det jeg vil kalle cool casual, sier Sturle, som mener trenden er på vei bort fra det stive og formelle. – Dette er et antrekk som både er bekvemt og elegant på samme tid –perfekt til en kjøretur i Porsche, smiler han.

Klesforhandleren vet hva han snakker om. Sturle kjører Macan til daglig og er glad i kvaliteten Porsche representerer. –Dette er absolutt et antrekk som passer både i Macan og 911, sier han.

«Plaggene skal være lette og ledige, buksene har litt vidde, og lin og kasjmir er aktuelle kvaliteter. Dessuten er skjorter med blomstermønster på full fart inn.»

Den klesbevisste bergenseren tilbringer mye tid på italienske klesmesser og mener at norske menn fremdeles har en del å lære av sine søreuropeiske brødre. Selv om pilen peker oppover, har nordmenn fremdeles en god del å hente når det gjelder kunsten å kle seg, sier han. – Vi har sett en sterk utvikling, og særlig de yngre er mer stilbevisste enn tidligere. Jeg tror det har å gjøre med en mediehverdag som gir folk mye større muligheter til å følge med enn før, sier han.

Antrekket Sturle har valgt ut er også representativt for vårens trender. Grønt, beige og brunt er i skuddet og erstatter marineblått, kan han fortelle, selv om de sterke fargene overlever i enkelte plagg, som piquet-trøyer. –Plaggene skal være lette og ledige, buksene har litt vidde, og lin og kasjmir er aktuelle kvaliteter. Dessuten er skjorter med blomstermønster på full fart inn. –Trenden går helt klart i retning av en mer casual stil, mindre oppdresset og formell, sier han.

Det var faren som startet Scabal i 1982, og siden 1990 er det Sturle som har stått bak roret. Nå er også sønnen involvert i familiebedriften med over 40 ansatte. De to Scabal-butikkene i Bergen fører et stort utvalg av italienske merkeklær, med Canali, Gilli og Lardini som viktige merker – det meste italiensk. –Italienerne kan klær og sko, fastslår Ingebritsen, som mer enn gjerne kler opp norske Porsche-førere.