Med blikk for detaljer
Utgivelse: Norsk Porsche nr. 6 Tekst: Kjell Jørgen Holbye Foto: Tommy Ellingsen

Kjørestil

Med blikk for detaljer

Stil og Porsche hører sammen. I Stavanger har Alexander Hart og Mathias Made Wijk gjort det til sin oppgave å kle opp norske menn til enhver anledning.

God passform, elegante og forseggjorte detaljer, fargeglede og topp kvalitet. Det er stikkord når designerduoen skaper plagg for hverdag og fest. De to møtte hverandre i studietiden og fant fort ut at de delte interessen for klær. Snart var de i gang med å designe sine egne.

– Det begynte med skjorter, forteller Alexander Hart. – Drømmen om et eget skjortemerke oppsto allerede i 2008, og på Pitti Uomo i Firenze, verdens største messe for herremote, fant vi frem til de beste leverandørene og stoffene, forteller Hart. De to valgte tradisjonsrike, familieeide bedrifter som delte deres verdier.

– Det var viktig for oss å velge leverandører som i likhet med oss selv var opptatt av kvalitet og service i alle ledd. Det er det som skal kjennetegne Made with Hart, sier Alexander. – Leverandøren av kjørehanskene våre fant vi i England. De er blitt veldig populære, og vi lager dem med de ekstra små, spennende detaljene, sier Alexander, som selv er bilentusiast på sin hals.

Detaljer 2

Eleganse, finesse og fargekoordinering
– Med stor familie er 911-en midlertidig byttet ut med en syvseter Land Rover Discovery, men vi får se etter hvert, smiler han lurt. I mellomtiden utgjør biler en sentral del av interiøret i den eksklusive butikken i Stavanger. Ikke mindre enn 40 modellbiler av typen Porsche står oppstilt og skaper det rette miljøet for kjørehansker, silkeskjerf og skjorter i alle regnbuens farger.

– Dette miljøet skal gi inntrykk av eleganse og finesse, og ikke minst er vi opptatt av fargekoordinering, sier Hart. Med det mener han at farger utgjør prikken over i-en når et antrekk skal settes sammen. – Ta for eksempel kjørehanskene. De er laget i lammeskinn, og kommer i forskjellige nyanser i brunt. Men knapper og sømmer lager vi i farger som kan matche bilen – enten i interiøret eller eksteriøret. Den typen detaljer vitner om stil og omtanke, sier han. – Den samme fargen kan kanskje gå igjen i ett av elementene i silkeskjerfet eller skjorten. Sammen med nypussede sko danner det et helhetlig og smæsjing inntrykk, sier Hart.

«Kjørehanskene skal sitte stramt på.»

Detaljer 3

Matching colours: Herrekonfeksjonsforretningen disponerer intet mindre enn 40 Porscher (i miniatyr vel å merke) i de fleste av regnbuens farger.

Selv om norske menn er blitt mye flinkere til å kle seg opp de siste årene, er det fremdeles noen feil som går igjen, mener Alexander. Størst av alt er passformen.

– Altfor mange går rundt i klær som de enten har arvet eller vokst ut av, klær som rett og slett ikke passer. Det kan aldri bli helt bra, mener designeren. – Klær skal passe og sitte godt og komfortabelt, det skal være rom for bevegelse, sier han. Med ett unntak: Kjørehanskene skal sitte stramt på.

– Kjørehanskene er ikke fôret, siden de skal gi ekstra godt grep rundt ratt og girspak. De skal være litt stramme, og så vil de forme seg etter hånden, forteller Hart. Han har et tips til de som ikke alltid føler behov for å ha på seg hansker under kjøring.

– Kjørehansker kan også benyttes som et flott tilbehør, for eksempel stikkende opp av brystlommen på jakken eller frakken. Stilig og sofistikert, konstaterer han.

Han er dessuten skeptisk til norske menns tendens til å kle seg «ned». – Ikke et vondt ord om hettegensere og andre komfortable plagg. Men en fet bil krever fete klær, og det er ikke mye som slår en velsittende dress, nypussede sko og detaljer som hever inntrykket nok et hakk, sier han.

Detaljene avgjør: Alexander liker å matche detaljer, f.eks sømkanten på interiøret med hanskene.

Syr etter mål
Mens butikken i Stavanger og på nett tilbyr konfeksjonssøm i stort utvalg – fra sokker til smokinger – er målsømavdelingen i kjelleren i Stavanger og i Sommerrogaten i Oslo mekkaet for de mest kresne. Her kan de mest kvalitetsbevisste få skapt antrekk som ikke bare sitter perfekt, men som også kan tilpasses de mest kreative ideene. Her står personlig service og fleksibilitet i høysetet.

– Vi tilpasser oss kundens behov og gjør det vi kan for å oppfylle ønskene til hver enkelt. Det kan dreie seg om farger på knapper og fôr, eller motiver på silketørklær. I disse koronatider hender det også at vi stenger butikken i noen minutter for private visninger. Med dine mål trygt lagret her hos oss er nye, velsittende plagg bare et museklikk unna!

«… en fet bil krever fete klær, og det er ikke mye som slår en velsittende dress …»

Detaljer 5