Aksel Lund Svindal blir racerfører for Porsche

Aksel Lund Svindal blir racerfører for Porsche

I dag ble det bekreftet at Aksel Lund Svindal vil stille til start under neste års mesterskap i Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Hans teamkamerat blir Ingemar Stenmark og et av løpene de to alpinlegendene skal kjøre vil være under Porsche-festivalen på Rudskogen i september 2022.
Publisert: 6. desember 2021 Tekst: Atle Gulbrandsen Foto: Marcus Valeur

Aksel Lund Svindal og Ingemar Stenmark er to av alpinsportens største navn gjennom tidene, og nå skal de begge kjøre Porsche Sprint Challenge Scandinavia neste sesong som teamkamerater.

«Jeg gleder meg veldig til å delta i Porsche Sprint Challenge Scandinavia, og jeg må innrømme at jeg ble overrasket da Ingemar og Porsche spurte om jeg ville delta. Jeg har ikke mye erfaring fra racing, men jeg liker nye utfordringer», sier Aksel Lund Svindal.

Den tidligere OL- og verdenscupvinneren i alpint er vant til stor fart i skibakken, men på en racerbane er han en nybegynner. «Jeg gjør dette først og fremst for moro skyld, og har ingen store ambisjoner. Men når jeg først gjør noe, så er jeg også opptatt av at det skal gjøres ordentlig. Så jeg kommer til å være så godt forberedt som jeg får tid til, men jeg har også mange andre jern i ilden», forteller Svindal.

Det er ikke sikkert Svindal, som allerede er en Porsche-ambassadør, får deltatt i alle de sju løpshelgene som mesterskapet består av, men han skal kjøre de fleste, og i hvert fall den norske runden som går sammen med Porsche-festivalen på Rudskogen den 16. og 17. september.

«Ja, Rudskogen blir et høydepunkt, og frem til da har jeg også rukket å få litt erfaring med bilen og mesterskapet».

Om dette er starten på en lengre racing karriere for Aksel Lund Svindal er han usikker på, og han har ingen umiddelbare planer om å kopiere skuespillerne Patrick Dempsey og Michael Fassbender, som begge har kjørt internasjonal racing for Porsche.

«Det viktigste nå er å ha det gøy, så får jeg se hvordan det går. Veien blir til mens man går, og skulle dette utvikle seg til noe mer, så er det bare en bonus. Jeg har ingen langsiktige planer nå».

I Porsche Sprint Challenge Scandinavia deltar alle med Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport, og mesterskapet består av både unge talenter og eldre førere som er med for moro skyld. En av de sju løpshelgene er på Rudskogen i Norge, mens de reste-rende seks blir arrangert i Sverige. Sesongen starter på Anderstorp den 13. og 14. mai. På de samme løpshelgene kjøres også Porsche Carrera Cup Scandinavia, og begge mesterskapene skal vises direkte på Viaplay. Ingemar Stenmark kjørte også årets sesong Porsche Sprint Challenge Scandinavia, og gleder seg til å få Svindal som teamkamerat.


«Det er fantastisk morsomt med racing, med mye jeg kjenner igjen fra alpint med høy fart, riktig spor i svingene og nøye analyse av banen. Jeg ser virkelig frem til neste sesong og det å kjøre både med og mot Aksel».

Aksel Lund Svindal og Ingemar Stenmark skal kjøre for teamet Porsche Experience Racing.

«Det blir spennende å følge utviklingen til Aksel bak rattet under neste års sesong. Han har jo gjennom sin utrolige alpinkarriere vist et konkurransehode og en unik evne til å se den raskeste linjen, noe jeg har en følelse av at vil komme godt med også på racerbanen», sier Morten Scheel, Administrerende Direktør, Porsche Norge.

Også notert

1

Porsche Studio Oslo X Supreme Roastworks
Porsche Center Oslo har åpnet Porsche Studio på Aker Brygge i samarbeid med Supreme Roastworks. Her kan du bli kjent med Porsche i en avslappet setting, eller bruke de ulike praktiske tjenestene som også vil by seg fra studioet.

2

Klokketro samarbeid
Porsche og motorsport er to sider av samme sak, og det samme kan sies om urprodusenten TAG Heuer. Ikke at sistnevnte har kjørt løp direkte, men på en måte har de det. Vi tenker på TAG Heuers rolle som offisiell partner for tidtaking opp gjennom historien, og selvfølgelig at mange utøvere har hatt urene på håndleddet. Så de har vært med.

3

Porsche-utleie i majestetiske omgivelser
Hvorfor nøye seg med kjøreopplevelser kun i urbane områder med forutsigbare veier? Ta turen til Lærdalsøren Hotel og lei deres flunkende nye Porsche 911 Carrera. Bilen er som skapt for de fantastiske veiene som venter på deg i fjellheimen og den turtallsvillige 385 turbohestekrefters «Røde Baron» kan leies på time– eller dagsbasis. Med på kjøpet får du forslag til håndplukkede kjøreruter i nærområdet.

Flere saker