Aksels djerve retrohopp

Aksels djerve retrohopp

Det ikoniske skihoppet over en Porsche 356 B skjedde før Aksel Lund Svindal var født. Det er ordnet opp med et nytt bilde av Taycan med Aksel svevende høyt over i beste stil.
Publisert: 5. november 2021

Det bor mer symbolikk i bildene enn mange er klar over, viser det seg. Da Egon Zimmerman foretok hoppet over 356 i 1960, var det med en underliggende betydning av Porsches tanker om å tenke nytt og modig med fremtiden i tankene. Som i å våge et sprang. En sportsbil anno 1960 skulle speile det atletiske, mot og livsglede. Man trenger ikke være kunstkritiker for å se slike elementer i bildet.

Enkelt fortalt er tanken bak det nye bildet med Aksel tiltenkt samme tolkning. Og en porsjon stolthet over selskapets historie bakover i tid.

– Du må alltid utvikle deg videre. Da jeg var aktiv, måtte jeg alltid pushe meg selv for å bli bedre, ellers ville de andre raskt tatt meg igjen. Nye ideer kunne hjelpe meg videre og det innebar risker, samtidig som det var om å gjøre å ikke overdrive, sier Aksel, som blant annet har to OL-gull og fem verdensmestertitler i bagasjen.

Porsche-ambassadøren er i dag investor i flere start-ups, heller ikke det er uten risiko. Slik er det også hos Porsche, man hviler ikke på sine laurbær. Man må alltid ha en dør åpen for å ta sjanser og betrakte utfordringer som en mulig måte å drive frem utvikling.

Aksel poengterer et par pussige fakta om Zimmerman og seg selv. De brukte begge det samme startnummeret i utfor, og begge ble OL-mestre med dette nummeret. Dessuten kjente de hverandre. Bildet er tatt av Hans Truöl ved Flexn-passet, ikke langt fra Zürs i Østerrike. Jubileumsnummer 400 av Porsche-magasinet Christophorus har også en fyldig sak om skihoppet.

Også notert

1

På tide å markere styrke i elektrisk racing
Porsches inntreden i Formel E har ikke vært et hasteprosjekt for å være med fra starten. I stedet valgte ingeniørene en vei hvor erfaring fra Le Mans-racing skulle spille en viktig rolle. Og en liten bonus: Vi byr på lekre bilder av 99X.

2

GTS - mer av det du elsker
Overskriften er faktisk Porsches egen definisjon av GTS-modellene. Vi har kikket litt nærmere på hva som gjør de tre bokstavene så magisk for de som nyter å kjøre bil.


Flere saker