Aksels djerve retrohopp

Aksels djerve retrohopp

Det ikoniske skihoppet over en Porsche 356 B skjedde før Aksel Lund Svindal var født. Det er ordnet opp med et nytt bilde av Taycan med Aksel svevende høyt over i beste stil.
Publisert: 5. november 2021

Det bor mer symbolikk i bildene enn mange er klar over, viser det seg. Da Egon Zimmerman foretok hoppet over 356 i 1960, var det med en underliggende betydning av Porsches tanker om å tenke nytt og modig med fremtiden i tankene. Som i å våge et sprang. En sportsbil anno 1960 skulle speile det atletiske, mot og livsglede. Man trenger ikke være kunstkritiker for å se slike elementer i bildet.

Enkelt fortalt er tanken bak det nye bildet med Aksel tiltenkt samme tolkning. Og en porsjon stolthet over selskapets historie bakover i tid.

– Du må alltid utvikle deg videre. Da jeg var aktiv, måtte jeg alltid pushe meg selv for å bli bedre, ellers ville de andre raskt tatt meg igjen. Nye ideer kunne hjelpe meg videre og det innebar risker, samtidig som det var om å gjøre å ikke overdrive, sier Aksel, som blant annet har to OL-gull og fem verdensmestertitler i bagasjen.

Porsche-ambassadøren er i dag investor i flere start-ups, heller ikke det er uten risiko. Slik er det også hos Porsche, man hviler ikke på sine laurbær. Man må alltid ha en dør åpen for å ta sjanser og betrakte utfordringer som en mulig måte å drive frem utvikling.

Aksel poengterer et par pussige fakta om Zimmerman og seg selv. De brukte begge det samme startnummeret i utfor, og begge ble OL-mestre med dette nummeret. Dessuten kjente de hverandre. Bildet er tatt av Hans Truöl ved Flexn-passet, ikke langt fra Zürs i Østerrike. Jubileumsnummer 400 av Porsche-magasinet Christophorus har også en fyldig sak om skihoppet.

Også notert

1

Porsche Studio Oslo X Supreme Roastworks
Porsche Center Oslo har åpnet Porsche Studio på Aker Brygge i samarbeid med Supreme Roastworks. Her kan du bli kjent med Porsche i en avslappet setting, eller bruke de ulike praktiske tjenestene som også vil by seg fra studioet.

2

Klokketro samarbeid
Porsche og motorsport er to sider av samme sak, og det samme kan sies om urprodusenten TAG Heuer. Ikke at sistnevnte har kjørt løp direkte, men på en måte har de det. Vi tenker på TAG Heuers rolle som offisiell partner for tidtaking opp gjennom historien, og selvfølgelig at mange utøvere har hatt urene på håndleddet. Så de har vært med.

3

Porsche-utleie i majestetiske omgivelser
Hvorfor nøye seg med kjøreopplevelser kun i urbane områder med forutsigbare veier? Ta turen til Lærdalsøren Hotel og lei deres flunkende nye Porsche 911 Carrera. Bilen er som skapt for de fantastiske veiene som venter på deg i fjellheimen og den turtallsvillige 385 turbohestekrefters «Røde Baron» kan leies på time– eller dagsbasis. Med på kjøpet får du forslag til håndplukkede kjøreruter i nærområdet.

Flere saker