Carrera Cup til Norge!

Carrera Cup til Norge!

Korona ble mer seiglivet enn noen ante, men endelig løsner det også for motorsport. Dessverre kan ikke publikum se Carrera Cup på Rudskogen helgen 17-18 september, men det går på TV! Vi snuser dermed på en slags form for normalitet som mange har lengtet etter.
Publisert: 10. september 2021

Carrera Cup Scandinavia blomstret før Korona. Som så mye annet. Norske førere kjempet i toppen og det strømmet publikum til løpene på ulike baner. I fjor ble det bråstopp på grunn av pandemien. Heldigvis ble det bestemt å kjøre årets sesong, dog uten mulighet for å ha publikum tilstede siden reglene for smitte ble for krevende. Serien er såkalt "one-make" hvor alle bilene kommer fra samme produsent, og er definitivt den raskeste vi kan se med egne øyne i Skandinavia.

Med den svenske prinsen Carl Philip Bernadotte som deltaker har racingserien en viss glamfaktor. Akkurat nå ligger han litt over midten på resultatlistene, for i toppen er temperaturen enda høyere på tampen av sesongen. Lukas Sundahl leder med solide 199 poeng, men har to førere fra Fragus Motorsport hakk i hæl. Dessverre er det ingen nordmenn som har kjørt i Sverige på grunn av korona, men vi håper å se Roger Hermansen og Ole William Nærsnes nå på Rudskogen. De har gjort det godt før, og er nok sikkert interessert i å vise at de fortsatt er med og har lyst på edle metaller.

Den skandinaviske varianten benytter Cup-versjonen som er basert på 991 GT3. Alle bilene er identiske, men med egne set-up av understell. Det gjelder øvrige land også, slik at teamene kan konkurrere andre steder om de ønsker. Nye 992 GT3 Cup er akkurat innført i SuperCup som går i forkant av Formel 1-løpene.


Det ryktes også om en prominent gjestefører av internasjonalt kaliber som vil komme til Rudskogen, tidligere har vi blant annet sett Porsche-fabrikkføreren Dennis Olsen som har gjestet serien med frisk fart. Som vanlig kjøres løpet på fredag og lørdag. For å få gjennomført løpet etter gjeldende koronaregler er det innført strenge tiltak, hvor team og apparatet forøvrig er organisert i kohorter. Men du står helt fritt til å kose deg med live-sendingene fra løpene som går på Viaplay. Se programtablåer for nærmere tidspunkt.

Kryss fingrene for at vi ses på Rudskogen neste år!

Også notert

1

Ratt i lange baner
Jo mer sporty en bil er, desto viktigere er jobben til rattet. Høyst sannsynlig er rattets form og følelse for nye bilgenerasjoner mer magi enn vi forstår, at det klassifiserer under vitenskap. Åtte generasjoner 911-ratt viser teknologi- og tidsånden med tydelighet.

2

Aksel Lund Svindals nye liv og Taycan
Vårt skifantom og verdens råeste utforkjører Aksel Lund Svindal omtaler seg selv som "carguy". Det stemmer overraskende bra, til tross for at han har en drøss nye aktiviteter i livet sitt. Se videoen om hans nye liv og hva han tenker om Taycan.

3

Ny norsk suksess i Porsche Cup
Roar Lindland (41) kunne avslutte årets sesong som mester i ProAm-klassen som går sammen med Porsche Supercup. Han er den første nordmannen som vinner ProAm.

Flere saker