Carrera Cup til Norge!

Carrera Cup til Norge!

Korona ble mer seiglivet enn noen ante, men endelig løsner det også for motorsport. Dessverre kan ikke publikum se Carrera Cup på Rudskogen helgen 17-18 september, men det går på TV! Vi snuser dermed på en slags form for normalitet som mange har lengtet etter.
Publisert: 10. september 2021

Carrera Cup Scandinavia blomstret før Korona. Som så mye annet. Norske førere kjempet i toppen og det strømmet publikum til løpene på ulike baner. I fjor ble det bråstopp på grunn av pandemien. Heldigvis ble det bestemt å kjøre årets sesong, dog uten mulighet for å ha publikum tilstede siden reglene for smitte ble for krevende. Serien er såkalt "one-make" hvor alle bilene kommer fra samme produsent, og er definitivt den raskeste vi kan se med egne øyne i Skandinavia.

Med den svenske prinsen Carl Philip Bernadotte som deltaker har racingserien en viss glamfaktor. Akkurat nå ligger han litt over midten på resultatlistene, for i toppen er temperaturen enda høyere på tampen av sesongen. Lukas Sundahl leder med solide 199 poeng, men har to førere fra Fragus Motorsport hakk i hæl. Dessverre er det ingen nordmenn som har kjørt i Sverige på grunn av korona, men vi håper å se Roger Hermansen og Ole William Nærsnes nå på Rudskogen. De har gjort det godt før, og er nok sikkert interessert i å vise at de fortsatt er med og har lyst på edle metaller.

Den skandinaviske varianten benytter Cup-versjonen som er basert på 991 GT3. Alle bilene er identiske, men med egne set-up av understell. Det gjelder øvrige land også, slik at teamene kan konkurrere andre steder om de ønsker. Nye 992 GT3 Cup er akkurat innført i SuperCup som går i forkant av Formel 1-løpene.


Det ryktes også om en prominent gjestefører av internasjonalt kaliber som vil komme til Rudskogen, tidligere har vi blant annet sett Porsche-fabrikkføreren Dennis Olsen som har gjestet serien med frisk fart. Som vanlig kjøres løpet på fredag og lørdag. For å få gjennomført løpet etter gjeldende koronaregler er det innført strenge tiltak, hvor team og apparatet forøvrig er organisert i kohorter. Men du står helt fritt til å kose deg med live-sendingene fra løpene som går på Viaplay. Se programtablåer for nærmere tidspunkt.

Kryss fingrene for at vi ses på Rudskogen neste år!

Også notert

1

Porsche Studio Oslo X Supreme Roastworks
Porsche Center Oslo har åpnet Porsche Studio på Aker Brygge i samarbeid med Supreme Roastworks. Her kan du bli kjent med Porsche i en avslappet setting, eller bruke de ulike praktiske tjenestene som også vil by seg fra studioet.

2

Klokketro samarbeid
Porsche og motorsport er to sider av samme sak, og det samme kan sies om urprodusenten TAG Heuer. Ikke at sistnevnte har kjørt løp direkte, men på en måte har de det. Vi tenker på TAG Heuers rolle som offisiell partner for tidtaking opp gjennom historien, og selvfølgelig at mange utøvere har hatt urene på håndleddet. Så de har vært med.

3

Porsche-utleie i majestetiske omgivelser
Hvorfor nøye seg med kjøreopplevelser kun i urbane områder med forutsigbare veier? Ta turen til Lærdalsøren Hotel og lei deres flunkende nye Porsche 911 Carrera. Bilen er som skapt for de fantastiske veiene som venter på deg i fjellheimen og den turtallsvillige 385 turbohestekrefters «Røde Baron» kan leies på time– eller dagsbasis. Med på kjøpet får du forslag til håndplukkede kjøreruter i nærområdet.

Flere saker