Carrera Cup til Norge!

Carrera Cup til Norge!

Korona ble mer seiglivet enn noen ante, men endelig løsner det også for motorsport. Dessverre kan ikke publikum se Carrera Cup på Rudskogen helgen 17-18 september, men det går på TV! Vi snuser dermed på en slags form for normalitet som mange har lengtet etter.
Publisert: 10. september 2021

Carrera Cup Scandinavia blomstret før Korona. Som så mye annet. Norske førere kjempet i toppen og det strømmet publikum til løpene på ulike baner. I fjor ble det bråstopp på grunn av pandemien. Heldigvis ble det bestemt å kjøre årets sesong, dog uten mulighet for å ha publikum tilstede siden reglene for smitte ble for krevende. Serien er såkalt "one-make" hvor alle bilene kommer fra samme produsent, og er definitivt den raskeste vi kan se med egne øyne i Skandinavia.

Med den svenske prinsen Carl Philip Bernadotte som deltaker har racingserien en viss glamfaktor. Akkurat nå ligger han litt over midten på resultatlistene, for i toppen er temperaturen enda høyere på tampen av sesongen. Lukas Sundahl leder med solide 199 poeng, men har to førere fra Fragus Motorsport hakk i hæl. Dessverre er det ingen nordmenn som har kjørt i Sverige på grunn av korona, men vi håper å se Roger Hermansen og Ole William Nærsnes nå på Rudskogen. De har gjort det godt før, og er nok sikkert interessert i å vise at de fortsatt er med og har lyst på edle metaller.

Den skandinaviske varianten benytter Cup-versjonen som er basert på 991 GT3. Alle bilene er identiske, men med egne set-up av understell. Det gjelder øvrige land også, slik at teamene kan konkurrere andre steder om de ønsker. Nye 992 GT3 Cup er akkurat innført i SuperCup som går i forkant av Formel 1-løpene.


Det ryktes også om en prominent gjestefører av internasjonalt kaliber som vil komme til Rudskogen, tidligere har vi blant annet sett Porsche-fabrikkføreren Dennis Olsen som har gjestet serien med frisk fart. Som vanlig kjøres løpet på fredag og lørdag. For å få gjennomført løpet etter gjeldende koronaregler er det innført strenge tiltak, hvor team og apparatet forøvrig er organisert i kohorter. Men du står helt fritt til å kose deg med live-sendingene fra løpene som går på Viaplay. Se programtablåer for nærmere tidspunkt.

Kryss fingrene for at vi ses på Rudskogen neste år!

Også notert

2

Isdans uten rekkeviddeangst
Levi, Nord-Finland: Med vinter og kulde halve året blir det ekstra interessant å sjekke nye Taycan i slike forhold. Det fikk Norsk Porsche anledning til langt nord hvor kulde og snø fortsatt er en del av hverdagen, og inntrykkene er mange og interessante.

3

Full fart på Porsche-festivalen 2018
Bli med når vi overrasker 17 år gamle Herman Ulvin Bjerke med å gi han nøklene til en helt ny Porsche 911 Targa.

Flere saker