Fjong femtiåring

Fjong femtiåring


Publisert: 11. april 2019

Det er lett å glemme 914 i floraen av Porsche-modeller, og det er svært ufortjent. Det var på høsten i 1969 under IAA-utstillingen i Frankfurt at Porsche kunne overraske publikum med en helt ny modell. Den var fullstendig ulik 911 med tanke på hvordan den var bygget, var myntet på et yngre publikum, og hadde lavere pris. Det ble dels gjort gjennom at den skulle selges som en Volkswagen med firesylindret motor, og en sekssylindret som Porsche. Det ble heldigvis unngått på grunn av markedshensyn til det amerikanske markedet, og dermed ble den midtmotoriserte modellen en Porsche.

Nå fyller den altså femti år, og det vil markeres på museet i Stuttgart mellom 2. juni og 7. juli. Da kan utstillingen «50 years of the 914 – typically Porsche» nytes. Og la oss ikke glemme avsparket 2. juni, da er 120 privateide 914 invitert til å møtes ved museet. Historien om 914 med 914/6-versjonen kontra 911 er et aldri så lite eventyr om intern konkurranse.

Også notert

1

Dennis Olsen er årets GT3-konge!
De som syns det har vært stille om den norske Porsche-racingproffen Dennis Olsen har både feil og rett. Det er slik det blir når man blir hentet inn i godt, internasjonalt selskap hvor synligheten for det norske publikummet blir diffus. Realiteten er nemlig oppsiktsvekkende motsatt, han er nyslått mester i den tøffeste av alle GT3-seriene.

2

Taycan til tusen
Tirsdag 3. november 2020 markerte en stor milepæl for salget av Porsche Taycan i Norge.


Flere saker