Fjong femtiåring


Publisert: 11. april 2019

Det er lett å glemme 914 i floraen av Porsche-modeller, og det er svært ufortjent. Det var på høsten i 1969 under IAA-utstillingen i Frankfurt at Porsche kunne overraske publikum med en helt ny modell. Den var fullstendig ulik 911 med tanke på hvordan den var bygget, var myntet på et yngre publikum, og hadde lavere pris. Det ble dels gjort gjennom at den skulle selges som en Volkswagen med firesylindret motor, og en sekssylindret som Porsche. Det ble heldigvis unngått på grunn av markedshensyn til det amerikanske markedet, og dermed ble den midtmotoriserte modellen en Porsche.

Nå fyller den altså femti år, og det vil markeres på museet i Stuttgart mellom 2. juni og 7. juli. Da kan utstillingen «50 years of the 914 – typically Porsche» nytes. Og la oss ikke glemme avsparket 2. juni, da er 120 privateide 914 invitert til å møtes ved museet. Historien om 914 med 914/6-versjonen kontra 911 er et aldri så lite eventyr om intern konkurranse.

Også notert

1

Full fart på Porsche-festivalen 2018
Bli med når vi overrasker 17 år gamle Herman Ulvin Bjerke med å gi han nøklene til en helt ny Porsche 911 Targa.

2

Høy spenning
Nesten 2600 nordmenn står nå i kø for Taycan. Vi spurte en av de første i køen om forventningene, og dro til Stuttgart for å se nærmere på hva som venter.

3

Ny norsk suksess i Porsche Cup
Roar Lindland (41) kunne avslutte årets sesong som mester i ProAm-klassen som går sammen med Porsche Supercup. Han er den første nordmannen som vinner ProAm.

Flere saker
Kommentarer til saken