Klokketro samarbeid

Klokketro samarbeid

Porsche og motorsport er to sider av samme sak, og det samme kan sies om urprodusenten TAG Heuer. Ikke at sistnevnte har kjørt løp direkte, men på en måte har de det. Vi tenker på TAG Heuers rolle som offisiell partner for tidtaking opp gjennom historien, og selvfølgelig at mange utøvere har hatt urene på håndleddet. Så de har vært med.
Publisert: 4. februar 2021


Begge merkene har et felles utgangspunkt fra 1900-tallet gjennom sterke grunnleggere med pasjon for yrket. I 1963 skapte Jack Heuer sitt første Heuer Carrera Chronograph, som skulle havne hos mange løpsførere. Etter hvert skulle begge merkene bruke «Carrera» flittig, og nå har disse to bestemt seg for et tettere samarbeid. I første omgang gir det utslag i en ny modell som kalles TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph.

Carrera betyr race på spansk, og fikk en utbredelse av Porsches suksess i Panamerica-løpene. Det nye uret blir en godbit for de som sverger til sveitsisk mekanikk, design og historie. Det første vi legger merke til, er at Porsche er inngravert i bezel-ringen med riktig font. Det er brukt farger som er typisk for Porsche, rødt, sort og grått. Kassen av polert, rustfritt stål har en diameter på 44 millimeter. Skiven er lagd for å spille på overflaten i asfalt, og tallmarkeringene ligner på sifrene i instrumenter. Urverket er egenprodusert, det vil si in house-verket Calibre Heuer 02 med 80 timers gangreserve.

Også notert

1

5G-telenett gir uante muligheter
Du syns kanskje dagens 4G/LTE-nett er raskt nok? Det er slett ikke alle som tenker slik, Porsche er blant de som har store planer for neste generasjon telenett og hva det vil bringe for bilisme og trafikk.


3

Porsche 718 4.0 - med bildespesial
Passende nok valgte Porsche selveste Col de Turini som lokasjon for bildene av den potente modellen. Fjellpasset over Monaco er kjent fra Monte Carlo-rallyene, med utallige svinger og utfordrende veier. Det er kort og godt et tegn på hvor Porsche mener en midtmotorisert og snerten sportsbil er best egnet.

Flere saker