Klokketro samarbeid

Klokketro samarbeid

Porsche og motorsport er to sider av samme sak, og det samme kan sies om urprodusenten TAG Heuer. Ikke at sistnevnte har kjørt løp direkte, men på en måte har de det. Vi tenker på TAG Heuers rolle som offisiell partner for tidtaking opp gjennom historien, og selvfølgelig at mange utøvere har hatt urene på håndleddet. Så de har vært med.
Publisert: 4. februar 2021


Begge merkene har et felles utgangspunkt fra 1900-tallet gjennom sterke grunnleggere med pasjon for yrket. I 1963 skapte Jack Heuer sitt første Heuer Carrera Chronograph, som skulle havne hos mange løpsførere. Etter hvert skulle begge merkene bruke «Carrera» flittig, og nå har disse to bestemt seg for et tettere samarbeid. I første omgang gir det utslag i en ny modell som kalles TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph.

Carrera betyr race på spansk, og fikk en utbredelse av Porsches suksess i Panamerica-løpene. Det nye uret blir en godbit for de som sverger til sveitsisk mekanikk, design og historie. Det første vi legger merke til, er at Porsche er inngravert i bezel-ringen med riktig font. Det er brukt farger som er typisk for Porsche, rødt, sort og grått. Kassen av polert, rustfritt stål har en diameter på 44 millimeter. Skiven er lagd for å spille på overflaten i asfalt, og tallmarkeringene ligner på sifrene i instrumenter. Urverket er egenprodusert, det vil si in house-verket Calibre Heuer 02 med 80 timers gangreserve.

Også notert

1

Dennis Olsen er årets GT3-konge!
De som syns det har vært stille om den norske Porsche-racingproffen Dennis Olsen har både feil og rett. Det er slik det blir når man blir hentet inn i godt, internasjonalt selskap hvor synligheten for det norske publikummet blir diffus. Realiteten er nemlig oppsiktsvekkende motsatt, han er nyslått mester i den tøffeste av alle GT3-seriene.

2

Taycan til tusen
Tirsdag 3. november 2020 markerte en stor milepæl for salget av Porsche Taycan i Norge.


Flere saker