Ny kraftpakke fra Porsche

Ny kraftpakke fra Porsche

Nye Porsche Macan ble lansert for internasjonal presse i Lofoten i sommer. Økt ytelse og skarpere design kjennetegner den siste versjonen av Porsches SUV.
Publisert: 29. oktober 2021 Tekst: Kjell Jørgen Holbye Foto: Marcus Valeur

På topp blant de tre versjonene finner vi Macan GTS, med en 2,9 liter V6 dobbel turbo som yter over 430 hk, en økning på nesten 60 hk fra forrige versjon. Det gjør råtassen i stand til å gå fra 0–100 på skarve 4,3 sekunder, og de tre versjonene av 2022-modellen av Macan har alle økt motorytelse. Inngangsmodellen Macan S har til sammenligning en firesylindret turbomotor med litt over 260 hk på lager – noe som også sparker godt fra med 0–100 på respektable 6,2 sekunder. Legg så til at alle versjonene er utstyrt med syvgirs PDK dual clutch-transmission og Porsche Traction Management all-wheel-drive-sysem (PDK).

Porsche har tatt flere konkrete og sporty designgrep med de nye Macan. Fronten er redesigned for å understreke bilens bredde og gjøre den til et enda mer imponerende syn på veien. På GTS-en er det lagt inn mattsvarte detaljer, i likhet med andre GTS-modeller. LED-lys med Porsche Dynamiv Light System (PDLS) er standard på alle modellene. Det samme er Sport Design eksteriøre speil.

Interiørt er det også gjort endringer. Midtkonsollen er ny, og tar i bruk touch-teknologi i stedet for taktile knapper. Girspaken er blitt kortere, og analogt ur øverst på dashbordet er standardutstyr. En rekke online-funksjoner er tilgjengelig som voice-commands, og Macan har nå arvet multifunksjonsrattet fra 911. 18-punkters sportssete, Carbon Interior Package og en rekke andre farger og interiørdetaljer er tilgjengelig.

Også notert

1

Porsche Studio Oslo X Supreme Roastworks
Porsche Center Oslo har åpnet Porsche Studio på Aker Brygge i samarbeid med Supreme Roastworks. Her kan du bli kjent med Porsche i en avslappet setting, eller bruke de ulike praktiske tjenestene som også vil by seg fra studioet.

2

Klokketro samarbeid
Porsche og motorsport er to sider av samme sak, og det samme kan sies om urprodusenten TAG Heuer. Ikke at sistnevnte har kjørt løp direkte, men på en måte har de det. Vi tenker på TAG Heuers rolle som offisiell partner for tidtaking opp gjennom historien, og selvfølgelig at mange utøvere har hatt urene på håndleddet. Så de har vært med.

3

Porsche-utleie i majestetiske omgivelser
Hvorfor nøye seg med kjøreopplevelser kun i urbane områder med forutsigbare veier? Ta turen til Lærdalsøren Hotel og lei deres flunkende nye Porsche 911 Carrera. Bilen er som skapt for de fantastiske veiene som venter på deg i fjellheimen og den turtallsvillige 385 turbohestekrefters «Røde Baron» kan leies på time– eller dagsbasis. Med på kjøpet får du forslag til håndplukkede kjøreruter i nærområdet.

Flere saker