Magiske Nürburgring og menneskene der

Magiske Nürburgring og menneskene der

Vi er rimelig trygge i følgende påstand: Ingen som har kjørt på Nürburgring og fått kjenne på atmosfæren, har dratt derfra uten å sitte igjen med lengsel etter mer og sterke inntrykk. En viktig komponent i magien skyldes menneskene der, her kan du bli bedre kjent med noen av de.
Publisert: 11. februar 2020

I Porsches eget nyhetsmagasin www.newsroon.porsche.com på nett kan du finne artikkelen "The Nürburgring is their Life" ført i pennen av tidligere sjefredaktør Horst von Saurma i det tyske magasinet Sport Auto. Hvis navnet virker kjent kan vi fortelle at det var han som i sin tid oppfant magasinets "Supertest", som er blitt en slags standard for rundetider på Nürburgring. Det er dermed ikke så merkelig at han med sin lange og omfattende erfaring fra stedet har kikket nærmere på fenomenet som er publisert i Porsche Klassik nummer 16. Vi bringer et lite utdrag med link til artikkelen.

For mange som har vært der er Sabine Schmitz et kjent ansikt. Vi blir nærmere kjent med hennes historie på banen hvor hun har tilbakelagt rundt 600.000 kilometer og livet som hotell- og restaurantarving av Hotel Tiergarten og ikke minst Pistenklause. Her møter vi også restaurantsjef Patrizio Persiani som er et fyrtårn for områdets sultne gjester. Von Saurma har lokket ut interessante sider ved personene og informasjon som ikke er omtalt tidligere.

Videre får vi treffe Reiner Strack som var banesjef i andre generasjon. Han har en interessant historie å fortelle. Fra hans far som var med å bygge banen via utviklingen fra en uskyldig tid med dårlig sikkerhet, til moderne tider hvor alt ble endret radikalt. Utleie av baneriggede biler er blitt business for flere i området og RSR er en av de større aktørene med fokus på blant annet Porsche. De få bensinstasjonene rundt Nürburgring er små myter i seg selv, og vi får innblikk i livet til Joachim Retterath som blant annet har 100.000 modellbiler på plass i hyllene. Til manges store glede og begjær.

Som en artig avrunding på helkvelden får vi møte Josef Moré som var barsjef på Hotel Dorint. De menneskene han har møtt og historiene han kan fortelle fra sene nattetimer overgår de fleste.

Link til historien i Porsche Newroom: https://newsroom.porsche.com/e...

Også notert

1

Ny norsk suksess i Porsche Cup
Roar Lindland (41) kunne avslutte årets sesong som mester i ProAm-klassen som går sammen med Porsche Supercup. Han er den første nordmannen som vinner ProAm.

2

Aksels djerve retrohopp
Det ikoniske skihoppet over en Porsche 356 B skjedde før Aksel Lund Svindal var født. Det er ordnet opp med et nytt bilde av Taycan med Aksel svevende høyt over i beste stil.

3

Porsche Design piffer opp julegleden
Hvis det er behov for å finne gaven til den "som har alt", kan det være mulig at svaret finnes hos Porsche Design. Bredden og utvalget ranger fra smått til stort.

Flere saker