Tommy blir fabrikkfører for Porsche

Tommy blir fabrikkfører for Porsche

E-sport øker i omfang, også i motorsport og da på et svært høyt nivå. Porsche formaliserer i disse dager et eget fabrikkteam for sim-racing, og her blir norske Tommy Østgaard (til venstre) en av fire faste førere.
Publisert: 25. mai 2022

Porsche TAG Heuer Esports Supercup har etablert seg som en av de sterkeste racingseriene i den virtuelle spillverdenen, men historien om hvordan denne serien ble til, strekker seg tilbake til 2019. Coanda var på den tid ledende og Porsche valgte å sponse e-sport laget. Etter noe tid gjøres serien om til Porsche Esports Supercup, og i juni 2020 når korona herjer såpass at Le Mans avlyses, blir løpet kjørt virtuelt med en rekke profilerte Porsche-fabrikksførere. I tillegg blir norske e-sport ess Tommy Østgaard hyret inn etter en knalltøff utvelgelsesprosess.


Racingserien ruller videre

I dag ruller racingserien videre for fullt. Og nå med Porsche og Coanda som partnere i Porsche Coanda Esports Racing Team. Thomas Laudenbach i Porsche Motorsport sammenlikner partnervalget med samarbeidet Porsche har innledet med anerkjente Penske, for Le Mans-racing i LMDh-klassen.

For Tommy Østgaard som er flasket opp på tradisjonell racing er dette naturligvis stort.

Tommy Østgaard


– Allerede i 8-årsalderen ble jeg bitt av gocart-basillen. Det førte meg videre til formelracing i 14-15-årsalderen. Så havnet jeg i England i Formel Renault og fikk trening i simulator sammen med andre profesjonelle førere hos Andy Priaulx. Her ble jeg etter hvert satt til å drive frem sim-racing, forteller Østgaard.

Noen år senere hevder han seg i verdenstoppen, men nå som fast fører for Porsche. Han vil kjøre sammen med Joshua Rogers, Mack Bakkum og Mitchell deJong som alle er ekstremt raske og i elitesjiktet.

Også notert

1

Porsche-utleie i majestetiske omgivelser
Hvorfor nøye seg med kjøreopplevelser kun i urbane områder med forutsigbare veier? Ta turen til Lærdalsøren Hotel og lei deres flunkende nye Porsche 911 Carrera. Bilen er som skapt for de fantastiske veiene som venter på deg i fjellheimen og den turtallsvillige 385 turbohestekrefters «Røde Baron» kan leies på time– eller dagsbasis. Med på kjøpet får du forslag til håndplukkede kjøreruter i nærområdet.

2

Boxster: 25 år og begjærlig til tusen
Tiden flyr. Boxster fyller 25 år og fortjener absolutt oppmerksomhet. Det sørger den nye spesialmodellen definitivt for. Eller hva skal man tenke om en midtplassert 4 liter med fartsressurser som GT4? La oss se nærmere på fenomenet Boxster.

3

Klokketro samarbeid
Porsche og motorsport er to sider av samme sak, og det samme kan sies om urprodusenten TAG Heuer. Ikke at sistnevnte har kjørt løp direkte, men på en måte har de det. Vi tenker på TAG Heuers rolle som offisiell partner for tidtaking opp gjennom historien, og selvfølgelig at mange utøvere har hatt urene på håndleddet. Så de har vært med.

Flere saker