Tommy blir fabrikkfører for Porsche

Tommy blir fabrikkfører for Porsche

E-sport øker i omfang, også i motorsport og da på et svært høyt nivå. Porsche formaliserer i disse dager et eget fabrikkteam for sim-racing, og her blir norske Tommy Østgaard (til venstre) en av fire faste førere.
Publisert: 25. mai 2022

Porsche TAG Heuer Esports Supercup har etablert seg som en av de sterkeste racingseriene i den virtuelle spillverdenen, men historien om hvordan denne serien ble til, strekker seg tilbake til 2019. Coanda var på den tid ledende og Porsche valgte å sponse e-sport laget. Etter noe tid gjøres serien om til Porsche Esports Supercup, og i juni 2020 når korona herjer såpass at Le Mans avlyses, blir løpet kjørt virtuelt med en rekke profilerte Porsche-fabrikksførere. I tillegg blir norske e-sport ess Tommy Østgaard hyret inn etter en knalltøff utvelgelsesprosess.


Racingserien ruller videre

I dag ruller racingserien videre for fullt. Og nå med Porsche og Coanda som partnere i Porsche Coanda Esports Racing Team. Thomas Laudenbach i Porsche Motorsport sammenlikner partnervalget med samarbeidet Porsche har innledet med anerkjente Penske, for Le Mans-racing i LMDh-klassen.

For Tommy Østgaard som er flasket opp på tradisjonell racing er dette naturligvis stort.

Tommy Østgaard


– Allerede i 8-årsalderen ble jeg bitt av gocart-basillen. Det førte meg videre til formelracing i 14-15-årsalderen. Så havnet jeg i England i Formel Renault og fikk trening i simulator sammen med andre profesjonelle førere hos Andy Priaulx. Her ble jeg etter hvert satt til å drive frem sim-racing, forteller Østgaard.

Noen år senere hevder han seg i verdenstoppen, men nå som fast fører for Porsche. Han vil kjøre sammen med Joshua Rogers, Mack Bakkum og Mitchell deJong som alle er ekstremt raske og i elitesjiktet.

Også notert

1

Boxster: 25 år og begjærlig til tusen
Tiden flyr. Boxster fyller 25 år og fortjener absolutt oppmerksomhet. Det sørger den nye spesialmodellen definitivt for. Eller hva skal man tenke om en midtplassert 4 liter med fartsressurser som GT4? La oss se nærmere på fenomenet Boxster.

2

Norske Tommy kjemper for Porsche på Le Mans
Kommende helg skulle egentlig bydd på ekte Le Mans 24-timers racing, og for Porsche ville helgen bli spesiell. Det er nemlig siden 50 år siden legendariske 917K vant totalseieren i løpet. Men Korona-epidemien medførte bråstopp i motorsportens globale racingserier, dermed ble team og førere satt på et ventespor i virkeligheten. Heldigvis har den digitale verdenen kommet til unnsetning.

3

Taycan til tusen
Tirsdag 3. november 2020 markerte en stor milepæl for salget av Porsche Taycan i Norge.

Flere saker