Rekordprosjektet Project Gold

Rekordprosjektet Project Gold


Publisert: 26. oktober 2018

Porsches høyst unike Project Gold vakte stor oppsikt tidligere i år da det ble lansert. Selskapets største perfeksjonister i Porsche Classic-avdelingen ble satt til å bygge en splitter ny 993 Turbo med kroppen fra Turbo S.

Project Gold står i særklasse, fordi den skulle bli top notch på alle måter. Og det kan sies at prosjektet har blitt til en begjærlig vogn. Etter at designerne hadde tenkt gjennom prosjektets ferdige form, ble et tomt karosseri hentet frem. Deretter er bilen møysommelig blitt bygget for hånd fra bunnen av, med fokus på helt spesielle detaljer som ikke var tilgjengelig på 993 i sin tid. Navnet gjenspeiler naturlig nok eksteriørfargen «Golden Yellow Metallic», som igjen er hentet fra spesialmodellen Turbo S Exclusive Series fra tidligere i år. Et annet moment i oppbyggingen er den imponerende tilgangen på deler fra eget lager. Med 6500 deler i 993-katalogen var det mulig å lage en ny bil 20 år etter at produksjonen opphørte.

I høst ble Project Gold brått satt opp på auksjonen RM Sotheby´s – The Porsche 70th Anniversary Auction 2018 i selskapets opplevelsessenter i Atlanta. På samme auksjon ble ytterligere 51 biler solgt, men det var Project Gold som var kveldens hovedattraksjon. Fra auksjonarius ropte den ut, tok det ikke mer enn 10 minutter og 37 bud før rekordprisen var et faktum, 2.743.500 klingende Euro. Kjøperen er ikke kjent, men inntektene går uavkortet til veldedighet gjennom Ferry Porsche Foundation. Det blir sagt i kryptisk stil at fondet vil satse på flere prosjekter i fremtiden, det kan i beste fall bety flere spesialmodeller i fremtiden.

Også notert

1

Porsche Studio Oslo X Supreme Roastworks
Porsche Center Oslo har åpnet Porsche Studio på Aker Brygge i samarbeid med Supreme Roastworks. Her kan du bli kjent med Porsche i en avslappet setting, eller bruke de ulike praktiske tjenestene som også vil by seg fra studioet.

2

Klokketro samarbeid
Porsche og motorsport er to sider av samme sak, og det samme kan sies om urprodusenten TAG Heuer. Ikke at sistnevnte har kjørt løp direkte, men på en måte har de det. Vi tenker på TAG Heuers rolle som offisiell partner for tidtaking opp gjennom historien, og selvfølgelig at mange utøvere har hatt urene på håndleddet. Så de har vært med.

3

Porsche-utleie i majestetiske omgivelser
Hvorfor nøye seg med kjøreopplevelser kun i urbane områder med forutsigbare veier? Ta turen til Lærdalsøren Hotel og lei deres flunkende nye Porsche 911 Carrera. Bilen er som skapt for de fantastiske veiene som venter på deg i fjellheimen og den turtallsvillige 385 turbohestekrefters «Røde Baron» kan leies på time– eller dagsbasis. Med på kjøpet får du forslag til håndplukkede kjøreruter i nærområdet.

Flere saker