Rekordprosjektet Project Gold


Publisert: 26. oktober 2018

Porsches høyst unike Project Gold vakte stor oppsikt tidligere i år da det ble lansert. Selskapets største perfeksjonister i Porsche Classic-avdelingen ble satt til å bygge en splitter ny 993 Turbo med kroppen fra Turbo S.

Project Gold står i særklasse, fordi den skulle bli top notch på alle måter. Og det kan sies at prosjektet har blitt til en begjærlig vogn. Etter at designerne hadde tenkt gjennom prosjektets ferdige form, ble et tomt karosseri hentet frem. Deretter er bilen møysommelig blitt bygget for hånd fra bunnen av, med fokus på helt spesielle detaljer som ikke var tilgjengelig på 993 i sin tid. Navnet gjenspeiler naturlig nok eksteriørfargen «Golden Yellow Metallic», som igjen er hentet fra spesialmodellen Turbo S Exclusive Series fra tidligere i år. Et annet moment i oppbyggingen er den imponerende tilgangen på deler fra eget lager. Med 6500 deler i 993-katalogen var det mulig å lage en ny bil 20 år etter at produksjonen opphørte.

I høst ble Project Gold brått satt opp på auksjonen RM Sotheby´s – The Porsche 70th Anniversary Auction 2018 i selskapets opplevelsessenter i Atlanta. På samme auksjon ble ytterligere 51 biler solgt, men det var Project Gold som var kveldens hovedattraksjon. Fra auksjonarius ropte den ut, tok det ikke mer enn 10 minutter og 37 bud før rekordprisen var et faktum, 2.743.500 klingende Euro. Kjøperen er ikke kjent, men inntektene går uavkortet til veldedighet gjennom Ferry Porsche Foundation. Det blir sagt i kryptisk stil at fondet vil satse på flere prosjekter i fremtiden, det kan i beste fall bety flere spesialmodeller i fremtiden.

Også notert

1

Full fart på Porsche-festivalen 2018
Bli med når vi overrasker 17 år gamle Herman Ulvin Bjerke med å gi han nøklene til en helt ny Porsche 911 Targa.

2

Høy spenning
Nesten 2600 nordmenn står nå i kø for Taycan. Vi spurte en av de første i køen om forventningene, og dro til Stuttgart for å se nærmere på hva som venter.

3

Ny norsk suksess i Porsche Cup
Roar Lindland (41) kunne avslutte årets sesong som mester i ProAm-klassen som går sammen med Porsche Supercup. Han er den første nordmannen som vinner ProAm.

Flere saker
Kommentarer til saken