Rekordprosjektet Project Gold

Rekordprosjektet Project Gold


Publisert: 26. oktober 2018

Porsches høyst unike Project Gold vakte stor oppsikt tidligere i år da det ble lansert. Selskapets største perfeksjonister i Porsche Classic-avdelingen ble satt til å bygge en splitter ny 993 Turbo med kroppen fra Turbo S.

Project Gold står i særklasse, fordi den skulle bli top notch på alle måter. Og det kan sies at prosjektet har blitt til en begjærlig vogn. Etter at designerne hadde tenkt gjennom prosjektets ferdige form, ble et tomt karosseri hentet frem. Deretter er bilen møysommelig blitt bygget for hånd fra bunnen av, med fokus på helt spesielle detaljer som ikke var tilgjengelig på 993 i sin tid. Navnet gjenspeiler naturlig nok eksteriørfargen «Golden Yellow Metallic», som igjen er hentet fra spesialmodellen Turbo S Exclusive Series fra tidligere i år. Et annet moment i oppbyggingen er den imponerende tilgangen på deler fra eget lager. Med 6500 deler i 993-katalogen var det mulig å lage en ny bil 20 år etter at produksjonen opphørte.

I høst ble Project Gold brått satt opp på auksjonen RM Sotheby´s – The Porsche 70th Anniversary Auction 2018 i selskapets opplevelsessenter i Atlanta. På samme auksjon ble ytterligere 51 biler solgt, men det var Project Gold som var kveldens hovedattraksjon. Fra auksjonarius ropte den ut, tok det ikke mer enn 10 minutter og 37 bud før rekordprisen var et faktum, 2.743.500 klingende Euro. Kjøperen er ikke kjent, men inntektene går uavkortet til veldedighet gjennom Ferry Porsche Foundation. Det blir sagt i kryptisk stil at fondet vil satse på flere prosjekter i fremtiden, det kan i beste fall bety flere spesialmodeller i fremtiden.

Også notert

1

På tide å markere styrke i elektrisk racing
Porsches inntreden i Formel E har ikke vært et hasteprosjekt for å være med fra starten. I stedet valgte ingeniørene en vei hvor erfaring fra Le Mans-racing skulle spille en viktig rolle. Og en liten bonus: Vi byr på lekre bilder av 99X.

2

GTS - mer av det du elsker
Overskriften er faktisk Porsches egen definisjon av GTS-modellene. Vi har kikket litt nærmere på hva som gjør de tre bokstavene så magisk for de som nyter å kjøre bil.


Flere saker