Rekordprosjektet Project Gold

Rekordprosjektet Project Gold


Publisert: 26. oktober 2018

Porsches høyst unike Project Gold vakte stor oppsikt tidligere i år da det ble lansert. Selskapets største perfeksjonister i Porsche Classic-avdelingen ble satt til å bygge en splitter ny 993 Turbo med kroppen fra Turbo S.

Project Gold står i særklasse, fordi den skulle bli top notch på alle måter. Og det kan sies at prosjektet har blitt til en begjærlig vogn. Etter at designerne hadde tenkt gjennom prosjektets ferdige form, ble et tomt karosseri hentet frem. Deretter er bilen møysommelig blitt bygget for hånd fra bunnen av, med fokus på helt spesielle detaljer som ikke var tilgjengelig på 993 i sin tid. Navnet gjenspeiler naturlig nok eksteriørfargen «Golden Yellow Metallic», som igjen er hentet fra spesialmodellen Turbo S Exclusive Series fra tidligere i år. Et annet moment i oppbyggingen er den imponerende tilgangen på deler fra eget lager. Med 6500 deler i 993-katalogen var det mulig å lage en ny bil 20 år etter at produksjonen opphørte.

I høst ble Project Gold brått satt opp på auksjonen RM Sotheby´s – The Porsche 70th Anniversary Auction 2018 i selskapets opplevelsessenter i Atlanta. På samme auksjon ble ytterligere 51 biler solgt, men det var Project Gold som var kveldens hovedattraksjon. Fra auksjonarius ropte den ut, tok det ikke mer enn 10 minutter og 37 bud før rekordprisen var et faktum, 2.743.500 klingende Euro. Kjøperen er ikke kjent, men inntektene går uavkortet til veldedighet gjennom Ferry Porsche Foundation. Det blir sagt i kryptisk stil at fondet vil satse på flere prosjekter i fremtiden, det kan i beste fall bety flere spesialmodeller i fremtiden.

Også notert

2

Porsche 718 4.0 - med bildespesial
Passende nok valgte Porsche selveste Col de Turini som lokasjon for bildene av den potente modellen. Fjellpasset over Monaco er kjent fra Monte Carlo-rallyene, med utallige svinger og utfordrende veier. Det er kort og godt et tegn på hvor Porsche mener en midtmotorisert og snerten sportsbil er best egnet.

3

Norske våghalser i årets Le Mans
Årets 24-timersløp på Le Mans er forsinket i forhold til normale år, men denne helgen er det ingen bønn. Vi vil følge ekstra godt med på livesendingen siden det er et norsk team som skal i ilden med heftige Porsche RSR.

Flere saker